Home
Even voorstellen
Galerie
Technieken
Keramiek objecten
Sieraden
Kerst keramiek
Cursus & Workshops
Exposities & markten
Contact 

 

 

Even voorstellen

 

 Als kind heb ik twee keer een korte cursus kleien gedaan, ik riep toen al: als ik later groot ben ga ik kleien. Je volgt een studie, je gaat aan het werk, je trouwt, koopt een oud huis en je hebt de tijd er niet voor.

Maar 27 jaar geleden tijdens de tweejarige Crejat-cursus kwam ik weer opnieuw in aanraking met klei, de grondstof voor alle keramische objecten.
Ik werd er weer zo door gegrepen dat het nu toch echt tijd werd voor een eigen ruimte, een eigen oven en een gedegen keramiekcursus. Deze heb ik 8 jaar op het Artiance (centrum voor de kunsten) in Alkmaar gevolgd. Door eerst gebruik te maken van mallen kon ik al snel leuke resultaten zien.
Maar al snel ging ik met vrijere vormen aan de gang.
Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest in het speciaal onderwijs ben ik in 2000 gestopt met deze baan, daardoor kreeg ik nog meer tijd om met de klei te experimenteren en een eigen stijl te ontwikkelen.
Alle objecten worden gemaakt van handgevormde kleirolletjes en “afgebakken”  via diverse oventechnieken zoals raku-naked raku-pitfire en smoren. Ik maak ook veel gebruik van oxiden, wat een natuurlijke uitstraling heeft.
Inmiddels geef ik zelf nu ook cursussen in mijn eigen atelier in kleine groepen, zowel aan kinderen als aan volwassenen, zodat er voor ieder veel aandacht is.
 
Ook heb ik in verschillende galerieën geëxposeerd onder andere in, Galerie Anubis in Budel-Schoot Noord-Brabant, Galerie Pepijn in Medemblik en in het ’t Raedthuys te Barsingerhorn , het gemeentehuis in Warmenhuizen, Slot Schagen, Galerie Broers Art in Dirkshorn en bij Effe boven kijken, Jannie Vries in Schagen. Kerkje in Oude Sluis.

 

 

Atelier Inge Spijkerman  |  inge.spijkerman@planet.nl